Буданов змусив 19 росіян здатись у полон в особистій розмові по рації, – спецпризначенець ГУР

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в особистій розмові по рації змусив здатися в полон 19 росіян.

Про це заявив командир групи ПЗРК спецпідрозділу ГУР «Артан» Олександр (позивний Лютий) в інтерв’ю “РБК-Україна”.

Він розповів, що Кирило Буданов безпосередньо брав участь у деяких операціях спецпризначенців ГУР.

Так, під час одного із завдань штурмова група противника намагалася без вогневого ураження просто покинути зону дії, бо зрозуміла, що чинити опір вже не здатна. Тоді з бійцями був присутній Буданов, розповів Лютий.

«Він буквально в особистій розмові, лише одними переговорами по рації, змусив 19 росіян просто здатись у полон. Це неймовірна сила духу. Усі тоді відчули такий моральний підйом, коли почули голос нашого начальника. Адже більшість тоді не здогадувалася, що разом з нами, у нашому секторі, перебуває начальник ГУР», — розповів спецпризначенець.

За словами Лютого, бійці спецпідрозділу «Артан» останнім часом виконують чимало завдань в акваторії Чорного моря. Зокрема, брали участь у звільненні «вишок Бойка».

Читайте також:
Специ ГУР тричі намагалися висадитися біля Енергодара та ЗАЕС, – Буданов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна