Як в Криму посилюється Рух опору: красномовна підбірка випадків від постпреда президента в АР

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим переповіло кілька випадків того, як на тимчасово окупованому Кримському півострові працює рух спротиву.

Матеріал поширили у четвер, 12 жовтня.

У кафе в Новофедорівці двоє чоловіків вигукували патріотичні гасла, кричали “Слава Україні”, негативно висловлювалися про армію рф та заявляли, що чекають на ЗСУ. Пізніше, їх затримали за те, що вони заявили, що Крим – це Україна. Окупанти продовжують заперечувати дійсність, арештовуючи наших громадян, які не бояться сказати правду вголос, та це не змінить того факту, що Крим зовсім скоро повернеться до України.

У Севастополі затримали чоловіка, який начебто робив фото “антиросійських гасел” на фоні будівель міської інфраструктури. Окупанти звинувачують чоловіка в тому, що він нібито надсилав ці світлини українським телеграм-каналам.

Також продовжується практика набиття патріотичного тату з національною символікою України. За це окупанти переслідують наших громадян та змушують “затирати” тату.

Активісти руху спротиву “Атеш” повідомили про виявлення прихованого складу, який належить російським військовим, у Сімферопольському районі (село Мазанка). Для складу окупанти використали занедбану овочебазу, приховану у скелі. Окрім того, партизани звітували, що “відвідали” Євпаторійський авіаремонтний завод, де були помічені зразки військової техніки, призначеної для створення мостових та плавучих переправ.

На честь річниці першого вибуху на незаконному “кримському мосту”, учасники руху спротиву “Кримські бойові чайки” започаткували нову рубрику на їхньому телеграм-каналі. Постійна рубрика “Викриття та помста” буде стосуватися діяльності тих осіб, які допомагають ворогу, а також випадків, коли над цивільними українцями в Криму знущалися за їхню проукраїнську позицію. Також КБЧ відпрацювали гучними вибухами в Джанкої, таким чином нагадавши окупантам, що Крим – це Україна, та зовсім скоро наші люди будуть вільними!

Активісти руху спротиву “Жовта Стрічка” розплачуються або залишають у людному місці купюри російських рублів з написаними на них українськими лозунгами. Окрім того, символіка в кольорах українського прапора продовжує з’являтися у населених пунктах по всьому Криму, нагадуючи, що Сімферополь, Севастополь, Ялта, Євпаторія, Білогірськ, Коктебель – це Україна.

Про посилення спротиву свідчать і нові незаконні адміністративні провадження в окупаційних судах Криму за статтею про так звану “дискредитацію зс рф”. Станом на 12 жовтня зафіксовано 514 випадків надходження матеріалів, складених за ст. 20.3.3. З них у 435 випадках було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу, у 12 випадках розгляд матеріалів продовжується. У 38 випадках матеріали повернуто “органу”, який їх склав, у 10 випадках провадження припинено.

“Крим зовсім скоро повернеться додому, а поки наші громадяни на тимчасово окупованих територіях чинять активний спротив та чекають на звільнення. Ми дякуємо нашим співвітчизникам в Криму, які проявляють мужність та демонструють свою чітку громадянську позицію”, – наголошують у постійному представництві.

Читайте також:
“Жовта стрічка” провела таємні збори в Криму на вершині Чатир-Дагу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.