У Байдена відповіли, чи зможуть одночасно підтримувати Україну та Ізраїль

Сполучені Штати Америки мають достатньо ресурсів, щоб одночасно підтримувати Україну проти російської агресії та Ізраїль у захисті своєї території.

Про це заявив радник з національної безпеки США Джейк Салліван на брифінгу у вівторок, 10 жовтня.

“Ми рішуче відкидаємо думку про те, що Сполучені Штати Америки не можуть одночасно підтримувати волелюбний народ України і державу Ізраїль”, – наголосив він.

Салліван зауважив, що допомога Україні зараз в інтересах США та вимагає набагато менше ресурсів, ніж могло б бути, якби Росія потенційно змогла перемогти Україну і поширити свою агресію на інші країни в Європі.

“Набагато ефективніше вжити заходів зараз, ніж платити величезну ціну пізніше – ціну, яка в кінцевому підсумку може, як це було в минулому, вимагати фактичного розгортання американських військ для участі в бойових діях”, – наголосив радник з нацбезпеки США.

Салліван також підтвердив, що адміністрація Джо Байдена планує найближчим часом подати на затвердження Конгресу пакет допомоги Україні та пакет допомоги Ізраїлю. Однак не уточнив, чи буде це об’єднаний запит, чи два окремих.

Читайте також:
У Байдена хочуть об’єднати в один пакет допомогу Україні та Ізраїлю, – Washington Post

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна