До трьох батальйонів окупантів пішли в наступ на Авдіївському напрямку, – ГШ

На Авдіївському напрямку противник силами до трьох батальйонів за підтримки танків та броньованих машин активізував наступальні дії в районах Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського Донецької області.

Про це йдеться у традиційному вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ у вівторок, 10 жовтня.

Відомо, що ЗСУ відбили усі атаки ворога та не допустили втрат рубежів і позицій.

“Окупанти завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Бердичі та Авдіївка Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед них Керамік, Авдіївка, Тоненьке, Сєверне, Опитне, Невельське Донецької області”, – інформують про цей напрямок у ГШ.

Раніше цього дня керівник офісу президента Андрій Єрмак повідомляв, що Авдіївка Донецької області перебуває під масованими ударами російської артилерії та авіації.

Начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш у коментарі “Суспільному” зазначив, що на півночі від міста точаться важкі бої.

“З 06:00 масовані обстріли з танків, ствольної артилерії та градів. Тривають тяжкі бої на північ від міста”, – розповів він.

За словами Барабаша, зараз про загиблих та поранених серед мирних мешканців інформації немає.

За інформацією пресслужби поліції Донеччини, 9 жовтня російські війська завдали авіаудару по Авдіївці та обстріляли з артилерії та “Градів”. Обстрілами зруйнований багатоквартирний будинок.

Місто Авдіївка на мапі DeepState станом на 10 жовтня 2023

Як повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 10 жовтня, на Авдіївському та Мар’їнському напрямках російські війська провели понад 15 невдалих атак в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області.

Читайте також:
Росіяни вдарили по Авдіївському коксохіму – горить нафталін. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна