Як замінити підшипник в пральній машині з вертикальним завантаженням ℗

Існують два найбільш поширені типи автоматичних пральних машин, які вже тривалий час конкурують між собою за популярність. Мова йде про пральні машини з фронтальним та вертикальним завантаженням. Незважаючи на видимі відмінності в обох типах пральних машин, є чимало спільного.

Тим не менше, деякі процеси, пов’язані з ремонтом та обслуговуванням, можуть відбуватися по-різному через конструктивні особливості. Наприклад, часто виникає питання, як замінити підшипники в пральній машині. І, хоча інформації про заміну підшипників у машинках з фронтальним типом досить, про вертикальні написано мало.

Майстри сервіс-центру gayka.com.ua вирішили виправити цю прогалину і надати достатньо інформації щодо цього питання.

Особливості конструкції пральної машини з вертикальним завантаженням

Головною особливістю вертикальних пральних машин є те, що барабан таких машинок кріпиться з обох боків, тоді як у фронтальних моделей, лише з одного боку – ззаду. Кріплення, а також підшипниковий вузол вертикальної пральної машини розташовані на бічних стінках, це загальна конструктивна особливість для всіх моделей незалежно від бренду, будь то Bosch, Whirlpool, Electrolux або щось інше.

Цю особливість необхідно враховувати, адже при заміні підшипників доводиться практично повністю розбирати корпус пристрою, демонтуючи багато елементів машинки.

Досвідчений майстер розуміє всю складність процесу, але також знає, що у випадку з вертикальною пральною машиною, заміна відбувається трошки складніше. Відповідно, необхідно не лише заздалегідь підготувати всі необхідні інструменти, а й адекватно оцінити власні можливості.

У випадку, якщо самостійно важко впоратися з ремонтом, що часто трапляється, краще звернутися за допомогою до досвідченого фахівця.

Як зрозуміти, що пральній машинці необхідна заміна підшипників?

Заміна підшипників у пральній машині зовсім не є регулярним профілактичним обслуговуванням пристрою. Отже, щоб прийняти рішення про заміну підшипникового вузла, робота пральної машини повинна виявити певні ознаки того, що такий ремонт необхідно провести.

Ознаки того, що потрібна заміна підшипників у пральній машині:

  • Під час роботи пральної машини виникають високі вібрації, особливо під час віджимання;
  • Під час обертання барабана, особливо під час досягнення великої швидкості, чути неприродній шум, іноді схожий на зліт літака;
  • На певному етапі барабан стає неспроможним набрати достатньо великі оберти на етапі віджиму білизни;
  • Після прання можна помітити, що на речах залишаються сліди іржі, яку потім видаляти виявляється досить важко;
  • Якщо руками обернути барабан, то при обертанні можна почути тріск, якого раніше не було;
  • На певному етапі поломки підшипникового вузла барабан може заклинити, він не може обертатися;
  • Під пральною машиною може виникнути протікання.

Причини поломки підшипників в пральній машині

Нерідко трапляється так, що термін служби самої пральної машини перевищує термін служби її окремих елементів. Це твердження як найкраще підходить до нашої теми, адже заміна підшипникового вузла в пральній машині є досить поширеним видом ремонту.

Основні причини, чому виникає необхідність у заміні підшипника пральної машини:

  • Природний знос – за правильної експлуатації пральної машини відповідно до всіх норм і вимог виробника, термін служби підшипників складає до 7 років. По завершенню цього періоду може знадобитися їхня заміна.
  • Підвищене навантаження – у випадку постійного підвищеного навантаження, регулярних перевантажень барабана та інших факторів, термін експлуатації підшипникового вузла скорочується, і може знадобитися їхня заміна заздалегідь.
  • Неправильна установка пральної машини – корпус машини повинен встановлюватися строго по рівню, не повинно бути перекосів, транспортувальні елементи повинні бути демонтовані. У протилежному випадку може виникнути додаткове підвищене навантаження на підшипники.
  • Заводський дефект – низькоякісний сальник може пропускати вологу до підшипника, що призводить до його руйнування.

Інструкція по заміні підшипників в пральній машині з вертикальним завантаженням – технічні подробиці

Підготувавши наперед спеціалізовані інструменти, можна приступати до заміни підшипників. У пральній машині з вертикальним завантаженням цей процес істотно відрізняється від того, який передбачений для фронтальної машинки.

  • По-перше, розбираємо та демонтуємо панель управління – піддіваємо викруткою з боків і витягуємо до себе, після чого від’єднуємо всі проводи та клеми (не забудьте сфотографувати їх розташування).
  • Демонтуємо наливний клапан – спочатку вивільняємо від затисків шланги та демонтуємо їх, після чого відключаємо проводку та викручуємо кріплення клапана.
  • Знімаємо бокові панелі вертикальної пральної машини – викручуємо кріплення, згинаємо і зсуваємо панель вниз.
  • Знімаємо ремінь зі шківа, після чого демонтуємо сам шків, а після цього викручуємо болти заземлення.
  • Демонтуємо кронштейни, на яких тримається барабан.
  • Проводимо демонтаж старих підшипників.
  • На місце старих підшипників встановлюємо новий вузол, збірка пральної машини виконується у зворотному до розборки порядку.

Так же, якщо виникнуть питання, рекомендуємо вам звернутись за додатковою інформацією до майстрів з сервіс-центру https://gayka.com.ua/ru/dnepr/ по ремонту пральних машинок.

Матеріал публікується на правах реклами ℗


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна