Керівник “райвідділку МВС РФ” на Херсонщині керує катуваннями українців – СБУ оголосила підозру

Служба безпеки в Тернопільській області зібрала доказову базу на колаборанта з окупаційного “управління МВС РФ у Херсонській області”, яке діє на тимчасово захопленій частині регіону. Зловмисник причетний до масових викрадень і катувань місцевих жителів.

Про це 9 жовтня повідомила пресслужба відомства.

Ідеться про колишнього мешканця Донеччини Сергія Берьозіна, який у 2014 році вступив до лав терористичної організації “ДНР”.

“Ватажки бойовиків призначили його до лав так званого “Ясинуватського міськвідділу МВС” в окупованому місті. Після початку повномасштабної війни і захоплення Херсонщини фігурант отримав “підвищення” та очолив створене агресором “Чаплинське районне відділення Каховського райвідділу поліції РФ”, – розповіли правоохоронці.

На цій “посаді” Сергій Берьозін виконує вказівки Москви щодо придушення руху опору та поширення кремлівського режиму в регіоні. Для цього він особисто віддає накази на викрадення місцевих жителів для їх подальшого ув’язнення в російських катівнях. У застінках людей піддають жорстоким тортурам, таким чином намагаючись зламати в них спротив та схилити до співпраці з ворогом.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Оскільки чоловік перебуває на тимчасово окупованій частині на півдні України тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна