У Києві невідомі рашисти сплюндрували виставку про журналістів на війні

Проти фотовиставки The War Is Not Over Yet (“Війна ще не закінчилася”), яка триває в Іллінському сквері в Києві, невідомі вчинили акт вандалізму з поширенням тез російської пропаганди, запереченням агресії Росії проти України та зневажливого ставлення до українських журналістів.

Про це в п’ятницю, 6 жовтня, інформує Інститут масової інформації.

На стендах виставки зібрано історії та світлини журналістів, операторів, фотографів, фіксерів, які загинули, були поранені або опинилися в полоні з 24 лютого 2022 року. Виставка охоплює як історії журналістів, які постраждали під час виконання професійних обов’язків, так і журналістів, які загинули як військовослужбовці, захищаючи нашу країну в лавах ЗСУ.

Їхні світлини було пошкоджено написами з образами та запереченням збройної агресії Росії проти України.

“ІМІ звернувся до правоохоронних органів – Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області та Київської міської прокуратури – щодо розслідування кримінального правопорушення”, – йдеться в повідомленні.

Співорганізатори виставки: Український ПЕН, Інститут масової інформації, Центр прав людини ZMINA, Національний музей Революції Гідності, Премія імені Георгія Ґонґадзе, Київський міський центр народної творчості та культурологічних досліджень.

Виставка була відкрита 16 вересня 2023 року, в день пам’яті Георгія Ґонґадзе і всіх убитих українських журналістів, в Іллінському сквері м. Києва (Подільський район). Вона мала тривати до 8 жовтня, проте 2 жовтня партнери помітили образливі написи й демонтували стенди.

Інститут масової інформації та партнери звертаються до власників камер поблизу Іллінського скверу в Подільському районі столиці з проханням надати копії записів, які допоможуть встановити зловмисників чи будь-кого, хто помітив правопорушення.

Фото від ІМІ: 

виставка про журналістів на війні від ІМІ - вандали 4 виставка про журналістів на війні від ІМІ - вандали 3 виставка про журналістів на війні від ІМІ - вандали 2 виставка про журналістів на війні від ІМІ - вандали 1
<
>

Читайте також:
Вандали в Софії спаплюжили пам’ятник Шевченку – посольство реагує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна