Таврійський напрямок: росіяни активізувалися, за добу втратили ще 309 солдатів, – речник

Російські війська посилили свою активність на Таврійському напрямку. За минулу добу ворог здійснив 15 авіаційних ударів і 912 артобстрілів.

Про це 5 жовтня заявив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун в ефірі телемарафону, цитує “Укрінформ”.

“Загалом російські окупанти після втрат позицій за попередній період різко збільшили свою активність. Провели 41 бойове зіткнення на Таврійському напрямку”, – розповів він.

На Таврійському напрямку за минулу добу Сили оборони знищили 309 окупантів. Трьох взяли у полон.

“Якщо казати про останні п’ять діб, то ворог втрачає щодня понад 250 осіб. Троє ворогів захоплено в полон за добу. Знищено чотири танки, 13 бойових броньованих машин, чотири артилерійських системи, два автомобілі і одну одиницю спецтехніки. Також знищено чотири одиниці ворожих складів”, – сказав він.

“Безуспішно ворог намагався відновити втрачене положення в напрямку Авдіївки, намагався покращити тактичне положення в районі Ласточкиного. Продовжує штурми біля Мар’їнки та діє біля Красногорівки. Загалом там зафіксовано понад 15 невдалих ворожих атак. На Шахтарському напрямку наші воїни відбили атаки ворога в районах Золотої Ниви та Рівнополя, а на Запорізькому – біля Новодарівки, Вербового та Роботиного. Ми продовжуємо ведення наступальної операції”, – повідомив Штупун.

Читайте також:
Ранкове зведення Генштабу: за добу відбулося 57 боєзіткнень, пілоти 13 разів вдарили по армії РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна