Росіяни поглиблюють порт у Маріуполі, щоб приймати великі судна, – Андрющенко

Російські війська поглиблюють порт тимчасово окупованого Маріуполя, аби приймати там великі вантажні судна. Ворог хоче створити новий логістичний хаб.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в ефірі “Радіо Свобода” 4 жовтня.

За його словами, у порту Маріуполя працює землесосний снаряд – спеціальне судно технічного флоту, яке займається днопоглибленням. Якщо окупанти закінчать роботи, то у порт зможуть заходити великі судна, а не лише класу “річка-море”, як зараз.

Андрющенко зауважив, що за 30 морських миль від Маріуполя розташований порт у російському Єйську, звідки також ходять великі вантажні кораблі. Також є порти в Ростові-на-Дону, тимчасово окупованих Керчі та Севастополі у Криму.

“Біля Єйська існує військовий аеродром, який здатний приймати великі вантажні літаки. Тобто навіть з військової логістики: сів літак сьогодні в Єйську – приблизно за три години він буде в Маріупольському порту. З усіма завантаженнями-вигрузками це займатиме світловий день. Навіть взимку. Це серйозний ризик для військової логістики”, – наголосив радник.

Читайте також:
Окупанти будують нову автомобільну трасу з Ростова до Маріуполя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна