Продавали зброю рашистів і тероризували українців на півдні: СБУ знешкодила банду рекетирів

У Кіровоградській та Одеській областях співробітники Служби безпеки нейтралізували кримінальне угруповання, що тероризувало і намагалось тримати в страху мешканців південних областей.

Про це повідомила пресслужба відомства у середу, 4 жовтня.

Зловмисники здійснювали розбійні напади на місцевих жителів і вимагали з них гроші, автомобілі та нерухоме майно.

У разі незгоди платити “данину” бандити погрожували викраденням потерпілих та фізичною розправою над ними та їхніми близькими.

Рекетири створили штучну конфліктну ситуацію з мешканцем Одещини, з якого потім вимагали “переписати” власну квартиру на одного з бандитів.

Крім того, учасники банди продавали зброю і боєприпаси, залишені російськими окупантами на місцях активних бойових дій. Своїх “клієнтів” підшукували через власні зв’язки, зокрема серед представників кримінального середовища.

Служба безпеки затримала лідера банди і трьох її учасників “на гарячому” – зловмисники намагалися продати автомат Калашникова та великокаліберний кулемет. За товар бандити сподівались одержати 5,5 тисяч доларів.

Угруповання організував мешканець Одещини, який раніше притягувався до відповідальності за тяжкі злочини. Під час нападів на громадян зловмисники діяли з крайньою жорстокістю і застосовували насильство до потерпілих.

Наразі банда перебуває під вартою. Триває розслідування. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Читайте також:
СБУ запакувала ще трьох агентів російського ГРУ – інформацію передавали “старшому” в Бєлгород

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна