ВМС України отримали від Литви радіолокаційне обладнання

Військово-морські сили Литви у вівторок, 26 вересня, передали для українських колег комплекти радіолокаційного обладнання.

Про це повідомило пресслужба міноборони Литви, пише LRT 27 вересня.

“Ця допомога зміцнить можливості України в галузі морського спостереження і сприятиме кращому розумінню ситуації на морі. Для України, яку руйнує війна Росії, це радіолокаційне обладнання матиме велике значення як для захисту її територіальних вод, так і для забезпечення безпеки її громадян”, – заявив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас.

Водночас вартість та кількість переданих комплектів у литовському оборонному відомстві не назвали.

Як відомо, на 2024-2026 роки Литва запланувала виділити на підтримку України 200 мільйонів євро. Окрім передачі військової техніки та обладнання, Вільнюс також допомагає у підготовці українських військових та лікуванні поранених, експертних консультаціях, надає кошти на міжнародні програми підтримки України.

Читайте також:
Литва надає Україні пакет військової допомоги вартістю понад 40 млн євро

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.