Нічна варта 93-ї бригади ЗСУ Холодний Яр на відбитій позиції “вагнерів” під Кліщіївкою. ВІДЕО

Село Кліщіївка, що в Бахмутській міській громаді Донецької області, Сили оборони України звільнили 17 вересня 2023 року (за офіційними даними). Однак бої на південь від Бахмута не вщухають. Росіяни намагаються відбити втрачене село і цілодобово обстрілюють позиції ЗС України артилерією та авіацію. Потрапити на позиції до наших оборонців можна лише вночі, приховано, адже на рух техніки окупанти відкривають вогонь.

На одній з ділянок під Кліщіївкою закріпилися бійці 93-ї механізованої бригади ЗСУ “Холодний Яр”. Вони опанували колишні укріплення “вагнерівців”, яких вибили звідси влітку.

Один із бійців, Андрій “Сокіл”, підтверджує, що росіяни не забирають своїх “200-х”, не евакуюють важких поранених, а кидають нові підрозділи в бій “по трупах”. Сам він перед цим наступом був місяць на навчаннях у Великій Британії.

Про бойову роботу в районі Кліщіївки “холодноярці” розповідають у цьому відеорепортажі “Новинарні“.

Бахмутський напрямок і село Кліщіївка на лінії фронту, мапа DeepState станом на 27 вересня 2023

Читайте також:
Самохідна артилерія 67 омбр ДУК в дуелях під Лиманом. ВІДЕО


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.