В Україні хочуть виробляти унікальну БМП стандартів NATO

Україну можуть залучити до виробництва унікальної БМП ASCOD. Таку можливість розглядає американська корпорація General Dynamics.

Про це повідомили в пресслужбі українського приватного підприємства оборонно-промислового комплексу “Українська бронетехніка” 26 вересня.

“Досвід сучасної війни продемонстрував величезну цінність броньованої техніки для збереження життя наших військових. Саме тому ми плануємо постачати та виробляти в Україні бойові машини піхоти стандартів NATO”, — наголосив гендиректор “Української бронетехніки” Владислав Бельбас.

Як повідомляється, ASCOD перебуває на озброєнні провідних армій світу та країн NATO таких як Іспанія, Великобританія, Австрія та інших.

Фахівці “Української бронетехніки” спільно з військовослужбовцями ЗСУ, ДНДІ випробувань та сертифікації озброєння та військової техніки та спеціалістами холдингу Czechoslovak Group вже відвідали виробничі потужності General Dynamics European Land Systems в іспанському місті Трубія, де ознайомилися з виробництвом колісної та гусеничної техніки з використанням надсучасних технологій та у відповідності до стандартів NATO. Українські військовослужбовці випробували БМП з метою порівняння динамічних властивостей ASCOD з наявною на озброєнні ЗСУ технікою.

Платформа ASCOD може бути оснащена різноманітними системами озброєння: бойовими модулями з автоматичними гарматами 30/40 мм типу МК 44 Bushmaster, баштами з гарматами калібрів 105 мм або 120 мм та протитанковими керованими ракетними комплексами.

Також вона оснащена унікальними системами балістичного та протимінного захисту, що забезпечує рівень захисту відповідно до STANAG 4569 — рівень 4 для балістичного захисту (бронебійний постріл калібру 14,5 мм) та рівень 4a/4b для протимінного захисту (10 кг вибухової речовини).

“Обговорюємо з General Dynamics European Land Systems можливість в найкоротший термін постачати ASCOD в Україну, якнайшвидше організувати виробництво та обслуговування платформи в Україні та інтегрувати передові системи озброєння, електроніки та зв’язку для досягнення оперативної сумісності ЗСУ та NATO”, — зазначив Владислав Бельбас.

Читайте також:
“Революційний продукт”: ЗСУ випробовують на передовій безпілотного робота Ironclad

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.