Точно в ціль: внаслідок атаки дроном аеродрому під Курськом ліквідовано та поранено керівництво авіаполку росіян і контррозвідника ФСБ

Дрон атакував атакував аеродром в Курській області Росії 24 вересня, завдяки чому вдалося ліквідувати та поранити керівництво авіаційного полку росіян.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на власні джерела в Головному управлінні розвідки МО України.

Як повідомляється, на аеродромі “Халино” (“Курск-Восточный”) дрон атакував приміщення, де перебувало керівництво 14-го гвардійського винищувального авіаполку ім. Жданова.

Внаслідок атаки дістали поранення або загинули:

  • командир 14-го авіаполку;
  • його заступник;
  • група офіцерів-авіаторів;
  • працівники аеродрому
  • представник військової контррозвідки ФСБ.

Контекст

У російському місті Курськ 24 вересня пролунав потужний вибух.

Як повідомили в місцевих пабліках, вибух пролунав у районі центрального ринку, у небі здійнявся стовп диму.

Як заявив губернатор Курської області Роман Старовойт, український безпілотник влучив в адміністративну будівлю в Центральному окрузі — внаслідок влучання вона загорілася.

Як повідомили “Українській правді”  джерела в Головному управлінні розвідки, дрон влучив у будівлю ФСБ.

За його словами, було пряме попадання дрона в будівлю.

Операцію провела українська воєнна розвідка.

Чіткої інформації про масштаби руйнування чи постраждалих поки немає. Губернатор Курської області Роман Старовойт стверджує, що в результаті цієї атаки є “незначне пошкодження даху”.

Водночас курські пабліки повідомляють про чергові атаки міста — збиття ще одного безпілотника ЗСУ.

“Вони свідомо направили на столиці прикордонного регіону як мінімум дві хвилі атакуючих безпілотників. Перша домоглась незначного пошкодження даху однієї з адміністративних споруд, іншу відбивають просто зараз — десь у межі міста збили ще один апарат. Чутно вибухи, у місцях збиття підіймаються дим”, — пишуть рашисти.

Як повідомляє “Громадське” з посиланням на власні джерела в ГУР, цього разу влучили в нафтопереробний завод біля аеродрому.

Згодом Міноборони Росії повідомляло, що близько 20:30 безпілотник літакового типу спробував атакувати знову об’єкти на території Російської Федерації.

Атаки продовжились і 25 вересня.

Читайте також:
Курськ другий день поспіль атакують дрони: влучили в адмінбудівлю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна