Офіційно: перша партія танків Abrams уже прибула в Україну

Перша партія танків Abrams вже прибула в Україну цієї суботи, 23 вересня.

Про це повідомляє The New York Times 25 вересня з посиланням на слова двох чиновників з Міноборони США, які захотіли зберегти анонімність.

Як повідомляється, перша партія танків з 31 обіцяного адміністрацією Байдена прибула в Україну на кілька місяців раніше, ніж передбачалося, задля використання в контрнаступі проти російських військ. Скільки саме танків уже доставлено, не розголошується.

Решта танків надійдуть протягом найближчих місяців.

Як наголошується, саме Abrams використовуватимуть для прориву оборони росіян. Як повідомив виданню The War Zone начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов, оскільки російські загарбники активно мінують окуповану територію протитанковими мінами й використовують значну кількість дронів-камікадзе, Abrams можуть “довго не витримати” на фронті. Тому використовувати їх потрібно “для дуже конкретних, добре продуманих операцій”.

Прибуття Abrams підтвердив президент України Володимир Зеленський.

“Хороші новини від міністра Умєрова. “Абрамси” вже в Україні й готуються підсилити наші бригади. Вдячний союзникам за виконання домовленостей! Шукаємо нові контракти, розширюємо географію постачання”, — написав він на офіційній сторінці у Telegram.

Читайте також:

Польща не передаватиме Україні нові Abrams, Patriot або HIMARS, але самохідні артустановки Krab передасть: заява Дуди

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна