Ексочільник оборонного заводу на Львівщині “роззброїв” українську ППО на 2,4 млн грн

Служба безпеки України викрила у Львові ексочільника оборонного заводу, який “роззброював” українську ППО напередодні повномасштабного вторгнення Росії.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ 25 вересня.

Як повідомляється, корупційні схеми колишнього керівника стратегічного підприємства оборонного-промислового комплексу на Львівщині призвели до фактичного “роззброєння” кількох комплексів української ППО на суму майже 2,4 млн грн.

Як встановили, до початку 2022 року фігурант давав необґрунтовані вказівки підлеглим на розукомплектування комплексів ППО, які привозили на це підприємство для ремонту та модернізації. Потім він привласнював “списані” деталі, які містили значну частину дорогоцінних металів.

Факти злочинної схеми підтвердила експертиза.

Таким чином посадовець підривав обороноздатність України напередодні повномасштабного вторгнення Росії.

Йому загрожує до 12 років в’ язниці з конфіскацією майна за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Зараз перевіряєтеся інформація про можливу причетність зловмисника до співпраці з російськими спецслужбами.

Читайте також:

Збирали компромат на військових ЗСУ і коригували ворожі удари по Харкову: СБУ викрила агентурну мережу ГРУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна