Ярош вручив “виправленому” Вілкулу “Лицарський хрест УДА” 

Командувач Української добровольчої армії Дмитро Ярош вручив голові Ради оборони Кривого Рогу Олександру Вілкулу найвищу відзнаку своєї організації – “Лицарський хрест УДА”.

Про це 23 вересня повідомив сам Вілкул.

“Ще одна дуже вагома для мене нагорода, яку я ніколи не одягну, бо такі нагороди мають носити хлопці, котрі постійно в окопах і ходять на штурми. “Лицарський хрест Української добровольчої армії”, – заявив він.

За словами Вілкула, від вдячний товаришу Дмитру Ярошу, а з початку повномасштабного вторгнення він отримав чимало відзнак – 27. Першою була нагорода від головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, є також відзнаки Міноборони, батальйонів “Арей”, Айдар” та спецпідрозділу СБУ “Альфа” тощо.

Вручення нагороди УДА Вілкулу наразилося на різку критику українських соцмереж, адже свого часу він був членом проросійських політичних структур – Партії регіонів (із 2003 року; голова криворізького осередку ПР – із 2005 року) та “Опозиційного блоку”. У Києві та в Дніпрі під час Революції Гідності він був одним із кураторів “Антимайдану” тощо.

Реагуючи на закиди, Дмитро Ярош – колишній колега Олександра Вілкула по Верховній Раді – відповів: “Нагородив пана Вілкула за оборону держави, після генерала Залужного. Провід УДА оцінив все та порівняв”.

2019 року партія “Опозиційний блок –Партія миру та розвитку” висувала Олександра Вілкула кандидатом у президенти України. На виборах він став восьмим, набравши 4,15% голосів.

Олександр Вілкул (праворуч) із колаборантом Царьовим та російським пропагандистом, байкером Залдостановим

Читайте також:
Вілкул анонсував “лагідний” перехід на українську мову в Кривому Розі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна