Новий пакет військової допомоги від Канади: $483 млн на 50 бронемашин

Канада підготувала новий пакет військової допомоги для України на 483 млн доларів США, у рамках якого протягом наступних трьох років передасть 50 броньованих машин.

Про це оголосив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо у Палаті представників під час візиту до парламенту Канади президента України Володимира Зеленського 22 вересня, повідомляє “Європейська правда”.

“Я чітко сказав, що наш уряд буде підтримувати Україну стільки, скільки необхідно…  Сьогодні ми заявляємо про більш довгострокове, багаторічне зобов’язання, що забезпечує передбачувану і стабільну підтримку України. Це включає 650 млн (канадських) доларів протягом трьох років на 50 бронемашин, включаючи медеваки, які збудують канадські фахівці у Лондоні, що в провінції Онтаріо”, – зазначив Трюдо.

Окрім цього, він нагадав, що з початку повномасштабного вторгнення Росії Канада вже надала Україні військову, гуманітарну та фінансову допомогу на загальну суму близько 9 млрд канадських доларів, і продовжуватиме допомагати.

“Ми продовжимо працювати з партнерами, у тому числі НАТО, щоби надавати непохитну підтримку, і ми продовжимо економічну підтримку України протягом наступного року”, – підкреслив прем’єр Канади.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський прибув із неоголошеним візитом до Канади після того, як побував у Сполучених Штатах. З прем’єр-міністром Канади Джастін Трюдо Зеленський мав обговорити оборонну співпрацю, реалізацію Формули миру, а також підписати важливі двосторонні документи, які посилять економічні зв’язки між країнами.

Читайте також:
“Це новий рівень нашої єдності”: підсумки зустрічі Зеленського і Байдена

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна