Важка техніка ЗСУ перетнула “лінію Суровікіна” на Запоріжжі, – OSINT-аналітики

Важка техніка Сил оборони України вперше подолала укріплення країни-агресора Росії першої лінії Суровікіна у районі села Вербове Запорізької області, повідомляють OSINT-аналітики.

Про це зазначає, зокрема, аналітик американського Інституту вивчення війни (ISW) Джордж Баррос.

Twitter-акаунт imi (m) оприлюднив відео, з якого випливає, що ЗСУ вперше вивели важку техніку Strykers і Marders за межі протитранспортного рову і «зубів дракона».

Водночас військовий аналітик Роб Лі зауважив, що 82-га десантно-штурмова бригада України подолала оборонну лінію за допомогою броньованої машини Stryker, БМП Marder та БТР MaxxPro.

Баррос додав, що українська техніка на відео, ймовірно, їхала дорогою, яка була збережена при будівництві рову та прокладанні лінії із «зубами дракона». Це може свідчити про те, що ЗСУ розгромили оборону РФ на цій ділянці.

За його словами, ймовірно, Сили оборони України готуються до нового наступу.

Додамо, що “лінії Суровікіна” — це оборонні споруди, які Росія збудувала на тимчасово окупованих територіях та у прикордонних з Україною регіонах РФ.

Читайте також:
ЗСУ звільнили від росіян територію південніше Роботиного та західніше Вербового

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна