У Криму створять 40 ОТГ, – Ташева

Постійна представниця президента в Криму Таміла Ташева заявляє, що в Криму буде створено 40 об’єднаних територіальних громад у рамках реформи адміністративно-територіального устрою півострова.

Таку думку вона висловила на XV Рішельє-форумі публічної служби в середу, 20 вересня.

“Наразі за задумом, те, що ми бачили від Міністерства інфраструктури та відновлення, це має бути 40 громад”, – сказала вона.

Водночас вона зазначила, що наразі у влади мало об’єктивної інформації про те, яка кількість людей живе в тій чи іншій громаді Криму на сьогодні.

“Тому поки що ми створюємо сорок об’єднаних тергромад, а потім, після того, як будуть уточнені дані, після відновлення контролю над Кримом, після проведення перепису населення, можна буде вносити зміни”, – додала вона.

Як повідомлялося, на початку вересня президент України Володимир Зеленський підписав закон про врегулювання питань адміністративно-територіального устрою Автономної Республіки Крим.
Закон передбачає, що Кабінет Міністрів протягом місяця має визначити адміністративні центри територіальних громад та їхні території в АРК, як геопросторову основу для формування оновленого та сучасного адміністративно-територіального устрою базового рівня.

Читайте також:
Буданов спрогнозував, коли ЗСУ розірвуть сухопутний коридор у Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.