Зеленський прибув до США. Спочатку – до воїнів

Президент Володимир Зеленський прибув із робочим візитом до Сполучених Штатів, де він візьме участь у засіданні Генасамблеї ООН, зустрінеться з президентом Байденом та іншими американськими лідерами. Але спершу він зустрівся з пораненими українськими військовослужбовцями.

Про це глава держави повідомив у телеграмі ввечері в понеділок, 17 вересня.

“США. Нью-Йорк. Одразу з аеропорту їду до наших воїнів, які проходять в Америці лікування та реабілітацію. Передусім – підтримка наших людей і вдячність тим, хто допомагає Україні й українцям.
Далі – важливі й насичені дні. Генеральна Асамблея ООН, Саміт цілей сталого розвитку, Рада Безпеки. Вже намічені вагомі двосторонні зустрічі”, – ідеться в дописі.

“Територіальна цілісність держави – ключовий принцип усіх базових міжнародних документів, зокрема Статуту ООН. І треба повернути йому повну силу, зруйновану російським вторгненням, та збільшити можливості ООН зупиняти агресії та запобігати їм. Україна зробить чітку пропозицію щодо цього членам ООН”, – наголосив Зеленський.

Він нагадав, що під час цього візиту – вже у Вашингтоні – заплановані переговори з президентом США Джо Байденом, із лідерами палат і партій Конгресу, із військовим керівництвом США.

“Зустрінуся з американським бізнесом, журналістами, громадою. Подякую за лідерство США в підтримці нашої боротьби за свободу та незалежність”, – додав Зеленський.

Також відомо, що президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва зустрінеться з Володимиром Зеленським у Нью-Йорку в середу 20 вересня,. Про це пише The Guardian з посиланням на два джерела в бразильському уряді.

Читайте також:
Зеленський попередив американців, що Путін може спровокувати Третю світову війну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна