В Україні ліквідований комбриг 31-ї російської бригади ВДВ Андрій Кондрашкін “Дунай”

Збройні сили України ліквідували командира 31-ї гвардійської десантно-штурмової бригади ЗС Росії полковника Андрія Кондрашкіна з позивним “Дунай”.

Загибель комбрига 17 вересня підтвердив у соцмережі донецький колаборант Олександр Ходаковський, який цього року був призначений “заступником начальника головного управління росгвардії по ДНР”.

Ходаковський не вказує на обставини загибелі Кондрашкіна, але сповіщає, що той був комбригом, воював на Донеччині та сьогодні вбитий.


Здогадно, причиною загибелі комбрига могло стати ураження командного пункту 31 одшбр у російському тилу.

Як відомо, 31-ша бригада ВДВ з Ульяновська брала участь в окупації Криму та захопленні Іловайська у 2014 році, у боях за Гостомель та Волноваху у 2022 році тощо.

6 березня в ході боїв за Гостомель під Києвом російські десантники зазнали, за даними Російської служби Бі-бі-сі, найбільших одномоментних втрат, адже тільки за відкритими джерелами встановлено знищення як мінімум 27 солдатів і офіцерів – в основному 31-ї бригади ВДВ. За підрахунками “Медіазони”, на 1 червня 2022 року ця бригада втратила загиблими не менше 52 осіб, в тому числі командира батальйону майора Дениса Ягідарова.

До повномасштабного вторгнення Андрій Кондрашкін (Андрей Кондрашкин) був командиром з’єднання 56-ї окремої Донської козацької десантно-штурмової бригади.

Закінчивши військове училище, він служив у Тулі, Рязані, Іванові, навчався в академії імені Фрунзе у Москві, а у 2015 році став полковником та був призначений командиром 108-го десантно-штурмового полку в Новоросійську.

За роки служби брав участь у кількох збройних конфліктах та вторгненнях в інші країни. Нагороджений “орденом мужності”, медалями Суворова та Жукова, медалями міністерства оборони РФ.

Читайте також:
В Україні ліквідований російський полковник Кочетков, який керував “мобіками” із Казанської області

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна