“Повернись живим” завершив міжнародний проєкт на $1,8 мільйона: що отримало військо

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» передав Збройним силам України дві майстерні технічного обслуговування загальною вартістю 740 тисяч євро.
Таким чином благодійна організація завершила проєкт із допомоги Збройним силам України, профінансований на близько $1,8 млн із коштів, котрі народ Польщі зібрав на Bayraktar для ЗСУ.

Про це “Новинарні” повідомили комунікаційники Фонду в п’ятницю, 15 вересня.

Зазначається, що в липні торік у Польщі зібрали понад 22,5 млн злотих на безпілотний авіакомплекс Bayraktar TB2. До ініціативи на краудфандинговій платформі долучилися більше 200 тис. людей. Турецька компанія Baykar вирішила безкоштовно передати безпілотник ЗСУ. А кошти попросила направити благодійним організаціям. Ініціатор збору журналіст Славомір Сєраковський передав «Повернись живим» 5,13 млн злотих і $600 тис.

За 5,13 млн злотих, або близько $1,2 млн, Фонд придбав у польського підприємства мобільний модульний табір. Його передав Навчальному центру Сил територіальної оборони ЗСУ наприкінці липня.

Ще $600 тисяч пішли на майстерні технічного обслуговування, що їх зараз отримало Командування морської піхоти Військово-морських сил ЗСУ і Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Фото – ПЖ

“Співпраця з фондом «Повернись живим» та Силами оборони України — це не просто бізнес-партнерство, а свідчення нашої непохитної відданості принципам міжнародної безпеки та стабільності. Це партнерство не тільки зміцнює Збройні сили України, але й відображає нашу віру в потенціал інновацій як ключового інструменту для забезпечення глобальної стабільності. Наш другий спільний проект у рамках цієї тристоронньої міжнародної угоди став можливим завдяки надійному партнерству та взаємній довірі. Це не лише підтримка України в її потребах, а й конкретне втілення нашої корпоративної місії — розробки сучасних технологічних рішень. Майстерні техобслуговування є яскравим прикладом такого рішення, яке відповідає сучасним викликам”, — підкреслює генеральний директор компанії Baykar Халук Байрактар. 

Майстерні технічного обслуговування, розроблені спеціалістами фонду «Повернись живим», є втіленням сучасних технологічних рішень, створених на замовлення військових. Даний комплекс буде і надалі виготовлятися на замовлення Фонду, адже є інтелектуальною розробкою «Повернись живим». Фонд розширюватиме напрями, де можна використовувати майстерні, та готовий до співпраці з лідерами автопромисловості в Європі і в Україні.

“Ми вдячні народу Польщі, який об’єднався у допомозі Україні, і корпорації Baykar, котра показує приклад підтримки нашої країни у війні. Завдяки довірі міжнародних партнерів, їхній впевненості у нашій спроможності компетентно і прозоро використати кошти, ми реалізували цей проєкт і суттєво зміцнили військо України і в плані підготовки основного його ресурсу — людей, і в ефективності використання західної техніки, підтримці її боєздатності”, — коментує директор «Повернись живим» Тарас Чмут.

Кожна майстерня оснащена не лише стандартними засобами для технічного обслуговування, але і додатковим обладнанням, таким як маніпулятор, генератор, компресор та мобільний шиномонтаж. Це робить їх універсальними та незамінними для швидкої та ефективної підтримки військової техніки в полі.

Торік Фонд «Повернись живим» придбав для Сил оборони шість таких майстерень. Відтоді їх екіпажі провели понад 1100 ремонтів військової західної автомобільної техніки: американських HMMWV, Cougar, MaxxPro, Oshkosh, турецьких Kirpi, австралійських Bushmaster, британських Mastiff і Husky. Завдяки ним військові фахівці повертають позашляховики і бронетранспортери в стрій безпосередньо на передовій, не чекаючи, поки їх доставлять до стаціонарних майстерень.

“Новий сучасний автомобіль, надійний і комфортний — запорука того, щоб люди працювали якісно, вчасно, ефективно. Ці МТО мобільні і повністю автономні — мають генератор і все необхідне для роботи в полі. Вони обладнані за ескізами тих, хто ними користується, відповідно до їхніх потреб, досвіду і побажань. Наприклад, чітко продумана система зберігання інструментів — усе на своєму місці, тому механік не витрачає коштовного часу на пошук деталей. Якість роботи, яку дає така техніка, змінює на краще армію зсередини, задає високу планку”, – розповідає Ігор Сімутін, майор Збройних сил України, співрозробник майстерень технічного обслуговування.

Читайте також:
“Повернись живим” передав Силам ТрО мобільний модульний табір за $1,2 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна