Спецоперація СБУ та ВМС: біля Євпаторії знищено російську ППО “Тріумф” вартістю $1,2 млрд

доповнено

Уночі 14 вересня військова контррозвідка Служби безпеки та Військово-морські сили України провели унікальну спецоперацію поблизу тимчасово окупованої Євпаторії – знищили російський комплекс ППО “Тріумф” вартістю 1,2 мільярда доларів.

Про це повідомляє “УП” з посиланням на джерела в СБУ.

За даними видання, по цілі ефективно відпрацювали безпілотники та ракети “Нептун”.

Спочатку безпілотники СБУ вразили “очі” комплексу —  радари та антени. А після виведення з ладу радіолокаційних станцій, підрозділи ВМС двома крилатими ракетами “Нептун” вдарили по пусковим комплексам С300/400 “Тріумф”.

ЗРК С-400 “Тріумф”. Ілюстративне фото

У СБУ наголосили, що окупантів у Криму очікують нові сюрпризи.

Раніше проєкт “Крим Реалії” повідомляв, що між Євпаторією та населеним пунктом Уютне, де сьогодні лунали вибухи, розташована радіолокаційна станція спостереження за повітряним простором. Вона вкрита великим білим радіопрозорим куполом.

Також поряд, поблизу населеного пункту Заозерне, дислокується частина протиповітряної оборони РФ. Раніше там були помічені комплекси ППО С-400 та С-300.

Радіолокаційна станція спостереження, що розташована поблизу Євпаторії, Крим. Фото: “Крим. Реалії”

Що передувало

На світанку 14 вересня поблизу тимчасово окупованої Євпаторії пролунали вибухи. Міноборони РФ заявило про атаку безпілотників на Крим і катерів на патрульний корабель Чорноморського флоту “Сергей Котов” в акваторії Чорного моря.

Вороже відомство стверджує, що сили ППО РФ знищили 11 дронів над півостровом і 5 катерів, що атакували корабель.

“Суспільне” додало, що після вибухів в районі села Уютне вулицями їздили машини швидкої допомоги. За інформацією місцевих жителів, в районі вибуху розміщена військова частина росіян №85683.

Загарбники вкотре перекрили рух Кримським мостом.

Читайте також:
ГУР підтверджує ураження великого десантного корабля та підводного човна РФ у Севастополі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна