Уповноважений з питань зниклих безвісти Котенко подасть у відставку

Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко подасть у відставку після зміни Кабінетом Міністрів його повноважень.

Про це 13 вересня він повідомив у Telegram.

Він зазначив, що 12 вересня на засіданні Кабміну було внесено зміни до переліку повноважень Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Відтепер переговори з РФ щодо повернення тіл загиблих буде вести Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими. Діяльністю пошукових груп буде займатися Генштаб ЗСУ. А роботу з Єдиним реєстром зниклих безвісти вестиме Міністерство внутрішніх справ.

Котенко зараз перебуває у відрядженні на деокупованих територіях Донеччини. Заяву про відставку він подасть після повернення.

Він подякував всім державним органам, які допомагали йому та його команді.

“Багато планів ми поки не встигли реалізувати, але сподіваємось, що робота по пошуку зниклих буде продовжуватись державою до тих пір, поки не буде знайдено та повернуто всіх жертв цієї жахливої війни”, – наголосив Котенко.

Нині триває передача функціоналу Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, до Коорштабу з питань поводження з військовополоненими, Генштабу ЗСУ та МВС. Про номери гарячих ліній цих відомств на які зможуть звернутися родини зниклих безвісти осіб повідомлять додатково.

Родини зниклих осіб наразі можуть звернутися за допомогою на гарячу лінію ГО “ГРУПА ПАТРІОТ”, яка й надалі буде опікуватися зниклими безвісти, за телефоном: 0 800 339 247.

Читайте також:
На Київщині – новий очільник обласної поліції. Ним став генерал Анатолій Щадило

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна