Понад 20 фальшивих меддовідок на добу: керівництво ВЛК на Одещині налагодило корупційну схему

Чергову схему ухилення від мобілізації виявила СБУ на Одещині. До неї причетне все керівництво районної ВЛК.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ 13 вересня.

Як зазначається, за хабарі зловмисники допомагали уникнути призову, видаючи фіктивні довідки про непридатність до служби за станом здоров’я через “тяжкі діагнози”.

Загалом видавали понад 20 фальшивих медичних довідок на добу.

Клієнтами ставали також жителі інших регіонів – для них виготовляли фіктивні довідки внутрішньо переміщених осіб.

Вартість “послуг” ВЛК становила 7 до 10 тис. американських доларів.

Голові та двом секретарям районної ВЛК повідомлено про підозру за сімома статтями ККУ: ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 336 та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Окрім цього, підозри отримали п’ятеро чоловіків, які намагалися скористатися «схемою» для ухилення від мобілізації та незаконного виїзду за кордон. Підозра оголошена за ст. 336 Кримінального кодексу України (ухилення від призову на військову службу).

Читайте також:
СБУ прикрила ще п’ять каналів виїзду за кордон ухилянтів. Серед організаторів — начальники військкоматів і очільниця університету

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна