Рашисти хваляться явкою і результатами “виборів” на окупованих територіях. Але це має значення лише для одного

За підсумками “єдиного дня голосування” в РФ (місцевих виборів) 10 вересня російські окупанти заявляють про “найвищу явку”, зафіксовану на так званих “нових територіях”, тобто в загарбаних районах Донецької, Луганської, Запорізької, Херсонської областей, а також у Криму.

Про це зокрема заявив голова центрального виконавчого комітету партії “Єдина Росія” Олександр Сідякін, якого цитує “Інтерфакс”.

За його словами, у чотирьох “регіонах” найбільш пропутінська партія нібито набрала понад 2 мільйони 700 тисяч голосів.

Відповідно до заяв окупантів і колаборантів, найвища явка буцімто була на захоплених територіях Донецької і Запорізької областей – майже 80%, а на Луганщині й Херсонщині – 74-75%.

“І понад 78% – за “Єдину Росію”, – заявив ватажок угруповання “ДНР” Денис Пушилін.

Як відомо, так звані “вибори” на окупованих територіях є нелегітимними, їх не визнають Україна та міжнародна спільнота. Голосування проводилося переважно під примусом, його результати є фальсифікованими.

Часто окупаційна влада використовувала ці “вибори” для насадження паспортів РФ мешканцям захоплених територій. Водночас перелік осіб, які балотувалися на виборах та брали участь у виборчому процесі, допоміг українським слідчим у фіксації бази колаборантів та державних зрадників.

Коментар

З цього приводу влучно висловився журналіст і військовослужбовець ЗСУ Вахтанг Кіпіані: “Росіяни провели “вибори” на окупованих територіях. Нема сенсу обговорювати явку й інші речі. Неважливо, це просто злочин. Нас має цікавити лише списки кандидатів і членів комісій. У цьому дійстві можуть брати участь лише громадяни РФ. Отже, будь-хто, чиє прізвище було внесено в одну з подібних “бомаг”, має вже втратити громадянство України указом президента”.

“В законі написано чорним по білому – “через добровільне набуття громадянства іншої держави”. Прецеденти є. А в момент деокупації вони мають бути видворені за межі держави, як це відбувається з небажаними іноземцями на летовищі чи на іншому пункту переходу державного кордону. Без пояснень і довгих проводів”, – зазначив Кіпіані у фейсбуці.

“Жити на тимчасово окупованій території не є злочином – злочином є участь в управлінні територією, легітимізації російської присутності. Це не було свого часу зроблено з тими, хто утверджував російську владу в “ЛДНР”. Не варто повторювати помилки минулого”, – додав коментатор.

Читайте також:
МЗС закликає світ засудити “нікчемні” псевдовибори на окупованих територіях України

У Бердянську – вибухи на одній із “виборчих дільниць”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна