Купили дві “швидкі”: в Києві фінішував 50-денний забіг ультрамарафонця з Нідерландів Боаса Крагтвейка на підтримку України

11 вересня на Майдані Незалежності в Києві фінішував забіг ультрамарафонця з Нідерландів Боаса Крагтвейка на підтримку України.

Останній етап стартував у київському сквері ім. Василя Стуса, повідомили в Святошинській РДА. До Майдану Крагтвейка супроводжувала велика група прибічників.

Боас Крагтвейк біг з Амстердама із 22 липня та подолав  відстань у 2500 км за 50 днів. Метою його благодійного забігу було придбання автомобілів швидкої допомоги для України.

Своїм забігом Боас також хотів продемонструвати, наскільки близько до Західної Європи є зона бойових дій в Україні.

За час своєї акції Крагтвейк схуд на 20 кілограмів і часто потерпав від спеки. Його супроводжував автомобіль із тренером.

“Ми навіть не можемо передати словами, якою прекрасною була вся ця пригода. Від виходу з Амстердама з неймовірною підтримкою до того, як люди скрізь підтримували нас і вболівали за нас – до фінішу, де сотні людей бігли з нами до кінця.

Це було важко, це було весело, це було емоційно, і це було чудово. Наприкінці ми всі були емоційно схвильовані, щасливі, що все закінчилося, але сумні, що це ще не кінець.

Зараз ми зібрали понад 60 000 євро, що дозволило нам купити дві машини швидкої допомоги для України, які рятуватимуть близько 50 людей на день.

Але це не зупинить людей від смерті, це лише маленька вм’ятина, яку потрібно виправити. Пробіг закінчився, але підтримка ніколи не закінчиться. Ми продовжуватимемо так чи інакше, хлопці, я повідомлю вам про те, що це буде дуже скоро!” – підсумував Боас в інстаграмі.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Ultra for Ukraine (@ultra4ukraine)

Читайте також:
До України прибули танки Leopard 1, надані Данією, Німеччиною й Нідерландами

Румунія і Нідерланди погодили створення тренувального центру для пілотів F-16 ЗСУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна