“Так вони відкрили всі свої вогневі позиції”. Запуск величезного прапора з Авдіївки на Донецьк допоміг ЗСУ уразити росіян

Намагаючись збити прапор України, який летів на повітряних кулях з Авдіївки на Донецьк 9 вересня, російські військові розкрили свої вогневі позиції, і цим скористалися воїни 110 омбр ЗСУ.

Як передає “Новинарня“, про це в неділю, 10 вересня, розповів в ефірі телемарафону начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

“Крім того, що прапор запустили і він літав над Донецьком, є ще один позитив від цього. Був перехват [розмови]… Кацапи між собою спілкувалися, і один одного дуже сильно сварили: “Придурки, ці пітерські дебіли…” Коли прапор летів з Авдіївки на Донецьк, вони намагалися його збити з усіх сил і засобів, що є в них у наявності. Так вони відкрили всі свої вогневі позиції. Ну, і вчора 110-та бригада дуже плідно попрацювала над цим”, – сказав Барабаш.

“Тобто ще й у військовому плані певний плюс маємо”, – додав голова адміністрації.

Він нагадав, що запуск синьо-жовтого прапора в День міста Авдіївки на Донецьк став уже традиційною щорічною акцією. Цього разу ініціаторами стали волонтери з Івано-Франківщини, до втілення приєдналися військовослужбовці бригади ЗСУ, які боронять Авдіївку. Прапор був таким великим, що розгортати його довелося на стадіоні.

“Чесно кажучи, це за всі часи, мабуть, був самий вдалий запуск прапора [з Авдіївки на Донецьк]. Декілька годин, майже до 13-ї, він майорів над Донецьком. У мене було багато повідомлень від людей, які живуть на окупованій території: “круто, молодці, чекаємо…” І в кацапських телеграм-каналах всі ми це бачили”, – розповів голова МВА.

Нагадаємо, 9 вересня в окупований Донецьк прилетів величезний прапор України на червоно-чорних кульках, який запустили військові і волонтери з сусідньої Авдіївки.
О восьмій ранку 9 вересня місцевий телеграм-канал опублікував кілька відео, на яких синьо-жовтий прапор летить на повітряних кульках в небі над Київським та Калінінським районами окупованого Донецька. Після цього прапор приземлився в Ленінському районі міста.

Прапор України 9 вересня прилетів у Ленінський район Донецька. Кадр відео

Таку саму акцію в Авдіївці влаштовували в попередні роки, зокрема 2021-го.

Читайте також новину 2021 року:
На Донецьк запустили великий синьо-жовтий прапор: в окупації його помітили й прокоментували

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.