Потужний землетрус у Марокко: понад 1000 загиблих, сотні поранених. ОНОВЛЕНО

оновлено

У Марокко в ніч проти суботи, 9 вересня, стався потужний землетрус: уранці кількість загиблих становила щонайменше 632 людей, 329 людей отримали поранення.

Про це повідомляє BBC (цифри станом на 11:00 суботи).

Після 16-ї години нарахували вже понад 1000 загиблих. Al-Arabiya також повідомляє, що травми отримали 1204 особи, серед них 721 – у важкому стані.

Рятувальники припускають, що кількість жертв буде більшою, адже рятувальна операція продовжується. Більшість смертей припадає на важкодоступні гірські райони.

За даними Геологічної служби США, епіцентр землетрусу магнітудою 6,8 бала був розташований у горах Високий Атлас, за 71 км на північний захід від міста Марракеш, на глибині 18,5 км. Перший, основний поштовх стався о 23:11 п’ятниці, 8 вересня, за місцевим часом (1:11 суботи за Києвом). Через 19 хвилин стався повторний поштовх силою 4,9 бала.

Геофізичний центр Марокко оцінив потужність землетрусу у 7,2 бала.

За даними міністерства внутрішніх справ країни, найбільше загиблих у Марракеші та кількох районах на південь, у провінціях і муніципалітетах Аль-Хауз, Марракеш, Уарзазат, Азілал, Чічауа і Тарудант. Багато людей перебувають під завалами пошкоджених будівель.

Історичний центр Марракеша, населення якого становить близько мільйона людей, внесений до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. За словами місцевих мешканців, унаслідок підземних поштовхів у місті впали кілька будівель.

Читайте також:
Число жертв турецького землетрусу перевищило 29 тисяч. Через 150 годин врятували матір із дитиною

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна