На базі ПВК “Вагнера” в Малі виявили безпілотники Bayraktar, – ЗМІ

На військові базі у Малі, яка знаходиться під контролем бойовиків ПВК “Вагнера”, помітили турецькі Bayraktar. Йдеться про щонайменше три безпілотники.

Про це пише видання The Insider.

Видання опублікувало фото, зроблене з гелікоптера 30 серпня. На ньому зафіксована військова база в аеропорту Севаре недалеко від міста Мопті, яка раніше контролювалася “вагнерівцями”. Її у квітні цього року атакували ісламістські бойовики.

На зображенні можна помітити щонайменше три безпілотники Bayraktar турецького виробництва. У грудні минулого року уряд Малі повідомляв про купівлю Bayraktar, але тоді йшлося лише про дві одиниці.

Джерела видання у ПВК “Вагнера” повідомили, що контроль над військовою базою Севаре був переданий Міноборони Росії. Ймовірно, це сталося після падіння літака ватажка “вагнерівців” Євгенія Пригожина.

Читайте також:
В Україні вже стартувало будівництво заводу з виробництва Bayraktar

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна