Петиція із закликом ветувати закон про декларування набрала голоси за рекордні три години

Петиція, у якій президента Володимира Зеленського закликають накласти вето на ухвалений парламентом закон про декларування, набрала 25 тисяч необхідних голосів лише за кілька годин.

Відповідну петицію ввечері 6 вересня зареєстрували на сайті офісу президента.

Підписанти закликали Зеленського повернути законопроєкт до Верховної Ради й вимагати від парламентарів негайно забезпечити публічний доступ до реєстру декларацій (тобто накласти вето з пропозиціями).

Голова громадської організації «Центр протидії корупції» Віталій Шабунін зазначив, що петиція набрала необхідні голоси за три години — це рекорд підписання українцями петицій до президента за весь час існування цього інструменту.

Зазначимо, що протягом кількох годин голосування сайт із петиціями регулярно «падав» на короткий термін — імовірно, через високий наплив підписантів.

Як писала “Новинарня“, 5 вересня Верховна Рада прийняла у другому читанні законопроєкт № 9534, який мав би відновити декларування посадовців та депутатів.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що прийме рішення щодо ухваленого Верховною Радою закону про електронне декларування після консультацій із віцепрем’єркою з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною.

Читайте також:
ЦПК закликає президента повернути до Ради законопроєкт щодо е-декларування: що з ним не так

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна