НБУ ввів у обіг пам’ятну монету “Воєнна розвідка України”

Національний банк України викарбував і ввів у обіг пам’ятну монету “Воєнна розвідка України” в переддень професійного свята співробітників спецслужби.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МОУ у середу, 6 вересня.

Присвячену воїнам-розвідникам монету презентували голова НБУ Андрій Пишний та начальник ГУР МО генерал-майор Кирило Буданов.

“Успіхи та здобутки розвідників зазвичай не є загальновідомими, але прийде час і український народ обов’язково дізнається невідомі імена сучасних Героїв. Ми не можемо зараз подякувати усім розвідникам поіменно, але можемо вшанувати честь Воєнної розвідки. Ця монета – присвята справжній непереможності та силі духу наших Героїв”, – сказав  Пишний.

Буданов висловив вдячність за добрі слова та відзначення ролі українських розвідників у визвольній війні.

“Сьогодні ми маємо здатність абсолютно в будь-якій точці досягати противника. Кара неминуча. Ми нищили ворога, нищимо і будемо нищити надалі. Ні на мить не зупиняємось на досягнутому, рухаємось вперед. Наша мета ― вільна, незалежна, соборна Україна”, – наголосив він.

Під час заходу начальник ГУР МО України та Голова НБУ підписали перші пам’ятні набори, які будуть розіграні з благодійною метою.

Монета “Воєнна розвідка України” має номінал 5 гривень. Тираж – до 75 000 штук.  Придбати її можна в інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку.

Читайте також:
Нацбанк представив нову пам’ятну монету “ППО – надійний щит України”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна