“Селфі” на тлі стратегічних об’єктів: СБУ затримала коригувальницю ударів РФ по Харкову

Фото: пресслужба СБУ

Служба безпеки затримала ще одну російську інформаторку, яка коригувала російські повітряні атаки по Харкову: зокрема, саме за її координатами влітку 2022 року росіяни завдали ракетного удару по виробничих цехах місцевого заводу енергетичної галузі України.

Щоб скоригувати ворожу атаку, жінка сфотографувалася на тлі цього промислового об’єкта з прив’язкою до місцевості й відправила фото російським кураторам, повідомляє пресслужба СБУ.

Зловмисницею виявилась працівниця постраждалого підприємства, яку ФСБ залучила до співпраці під час її поїздки в Москву ще до початку повномасштабного вторгнення РФ.

Після 24 лютого 2022 року на неї вийшов представник російської спецслужби і поставив завдання передавати йому геолокації українських захисників та критичної інфраструктури в Харкові.

Для комунікації між собою вони використовували популярний месенджер, а для конспірації жінка постійно змінювала мобільні телефони.

Для передачі координат українських об’єктів фігурантка робила навпроти них “селфі”, потім відправляла фото до ФСБ і після цього одразу видаляла знімки з телефона.

При цьому, щоб замаскувати свою співпрацю з російськими загарбниками, їхня поплічниця активно публікувала у соцмережах коментарі, в яких демонстративно критикувала військово-політичне керівництво РФ.

“Однак їй це не допомогло. Співробітники СБУ затримали зловмисницю під час виконання нею нового ворожого розвідзавдання”, – зазначається в повідомленні.

Жінці повідомлено про підозру, вона перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми.

Читайте також:
Двоє харків’ян на велосипедах наводили удари РФ по місту – СБУ затримала “на гарячому”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна