Удар по припортовій інфраструктурі Одещини — намагання спровокувати продовольчу кризу у світі, — Єрмак

Удар по припортовій інфраструктурі на Одещині, які російській війська здійснили вночі 3 вересня, — це намагання спровокувати продовольчу кризу та голод у світі.

Про це заявив керівник офісу президента Андрій Єрмак.

Через це, за його словами, головним завданням на сьогодні є ліквідація можливостей російського військово-промислового комплексу виробляти озброєння для ударів по Україні, а також посилення відповідальності для тих, хто допомагає росіянам обходити санкції.

“Один з ключів до завершення війни та збереження світового порядку — знищення російського ВПК. Він не здатен функціонувати без іноземних компонентів для озброєнь. Після знищення російського ВПК розгром російських військ буде остаточним”, — наголосив Єрмак.

Контекст

У ніч на 3 вересня російські війська запустили кілька хвиль атак ударними БпЛА “Shahed-136/131” по південних районах Одеської області.

Усього з району полігону Чауда (Крим) та Приморсько-Ахтарська (Росія) запустили 25 бойових безпілотників.

22 “шахеди” знищила українська ППО.

Внаслідок обстрілів є влучання в припортову інфраструктуру, внаслідок чого виникла пожежа. Двоє людей, співробітників порту, постраждали.

Уночі ПС та інші телеграм-канали повідомляли, що “шахеди” прямують у бік Ізмаїльського району та зокрема порту Рені, де росіяни раніше — після виходу із зернової угоди — вже атакували річковий порт на Дунаї та зерносховища.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна