Папа Римський хоче “монгольського миру” на землі, як після завоювань Чингісхана

Під час візиту в Монголію Папа Римський Франциск закликав до відтворення Pax mongolica (“монгольського миру”), який було встановлено на завойованих Чингісханом землях у XIII і XIV століттях.

Про це повідомили в пресслужбі Ватикану.

За його словами, коли Монгольська імперія поширилася на значну територію, різні народи зуміли “об’єднати свої таланти для спільного розвитку”.

“Дав би Бог, щоб на землі, спустошеній надто великою кількістю конфліктів, були відтворені також і сьогодні в пошані до міжнародного прав умови того, що колись було Pax mongolica, тобто відсутність конфліктів”, — зазначив він.

Після цього понтифік закликав до загального братерства.

“Нехай же розвіються темні хмари війни, щоб їх змело рішуче прагнення до загального братерства, в якому напруженість долається на основі зустрічей і діалогу, і всім гарантуються основоположні права!”, — сказав він.

Папа Франциск у Монголії. Фото: facebook.com/vaticannews.uk

Додамо, що чимало істориків вважають Чингісхана винним у загибелі близько 40 млн людей. Припускають, що загалом монгольські завоювання призвели до зменшення населення світу на 11%.

Читайте також:
Папа Римський заявив, що звільнення окупованих територій України – “політична проблема”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна