У пустелі штату Невада: завтра Україна пролунає в усіх куточках планети не з війною, а з мистецтвом, – Дейнега

Цьогоріч в пустелі штату Невада на одній з найбільших мистецьких подій року – Burning Man – буде представлена українська робота. Вона буде про країну і про кожного з нас.

Це анонсував у середу, 30 серпня, заступник міністра оборони Віталій Дейнега на сторінці у ФБ.

“Вона оббита дошками так, як ми оббиваємо памʼятники, щоб вберегти їх від обстрілів. Але завтра ці дошки згорять і у взаємодії з вогнем щось народиться. Щось, що пройшло крізь вогонь і стало сильнішим ніж будь коли до цього. Щось дуже схоже на Україну і кожного з нас. Ця скульптура буде спалена першою на цьогорічному Burning Man”, – написав Дейнега.

“Чесно кажучи, навіть не пам’ятаю чи колись до цього були скульптури, які через спалення народжувались а не зникали. Всі хто знає задум в захваті. Я думаю, що завтра Україна пролунає в усіх куточках планети не з війною, а з мистецтвом. Мало хто розуміє наскільки це зараз важливо. Особливо в США”, – додав заступник глави МОУ.

Він подякував всім, хто долучився до створення цієї роботи.

“Спалення відбудеться завтра. Завтра дещо народиться з вогню. Думаю, що не треба пояснювати цю алегорію”, – резюмував Дейнега.

Читайте також:
“Мистецтво не може бути нейтральним”: Зеленський виступив на 73-му Берлінале

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.