На Донеччині під час виконання бойового завдання розбилися два Мі-8: загинуло шестеро пілотів

У Краматорському районі Донецької області під час виконання бойового завдання за невідомих обставин розбилися два гелікоптери Мі-8: загинули шестеро пілотів із 18-ї окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського.

Сталося це 29 серпня, повідомив речник 18-ї бригади Євген Ракіта у коментарі “Суспільному“.

За його словами, обидва гелікоптери повністю знищено.

Усі загиблі пілоти мали офіцерські звання. Один – родом з Полтавщини, решта – з інших регіонів України. Прощатимуться з ними в Полтаві 1 вересня о 10:00 біля Свято-Успенського собору.

Пілота з Полтавської області поховають за місцем проживання, інших повезуть у ті області, звідкіль вони родом.

Їхніх імен та обставин загибелі наразі не розголошують у цілях безпеки.

До Єдиного реєстру досудових рішень внесено дані за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 416 КК України “Порушення правил польотів або підготовки до них карається позбавленням волі на строк від п’яти до п’ятнадцяти років”.

Розслідуванням займається ДБР.

Читайте також:
40-ва бригада тактичної авіації назвала імена всіх пілотів, загиблих у катастрофі на Житомирщині. У пам’ять про них спалили піаніно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна