ГУР підтверджує знищення російських Іл-76 у Пскові

Унаслідок атаки дронами на аеропорт у російському Пскові були знищені низка російських літаків Іл-76.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов у середу, 30 серпня, в коментарі кільком українським ЗМІ, зокрема, “Громадському”.

Українська розвідка підтвердила знищення чотирьох важких військово-транспортних літаків Іл-76, як про це раніше писали російські ЗМІ.
Скільки ще суден було пошкоджено — уточнюється.

“Підтверджуємо знищення ворожих транспортних літаків Іл-76, чотири одиниці. Знищені — це означає, що завдані ураження не дозволяють відновити цей літак і повернути його до лав і виконання завдань. Їх використовують для транспортування особового складу окупантів та їхньої техніки. Також є інформація про пошкодження ще кількох одиниць”, — сказав Юсов.

Як писала “Новинарня, пізно увечері 29 серпня жителі російського міста Псков заявили про атаку на місцевий аеродром «Крєсти». Там нібито пролунало щонайменше п’ять вибухів, також місцеві чули звуки, схожі на автоматні черги.

Як заявив телеграм-канал “База”, аеродром атакувало “більше 10 безпілотників, атака почалася о 23:40 за місцевим часом”.

На деяких відео видно, як місцева ППО намагається збити (ймовірно) дрони-камікадзе або інші БПЛА, зокрема зі стрілецької зброї.

Вочевидь, через це деякі телеграм-канали росіян написали про “перестрілку в районі аеродрому”.

Російська пропагандистська агенція ТАСС із посиланням “на екстрені служби” повідомила, що на аеродромі у Пскові “пошкоджено” щонайменше чотири Іл-76.

Губернатор Псковської області Михайло Ведерніков написав, що “міноборони [РФ] у Псковському аеропорту відбиває атаку безпілотників”.

“Від початку інциденту перебуваю на місці. За попередньою інформацією, жертв немає. Масштаб руйнувань уточнюється”, – йдеться у повідомленні в ТГ-каналі Ведернікова, опублікованому о 0:32.

Тим часом російські пропагандисти почали або натякати, або й прямим текстом писати, що Псков “атакувало НАТО”.

Серед “доказів” наводять “аргумент” про те, що до кордону з Україною від місця атаки близько 800 км, а до Естонії з Латвією, які є членами НАТО, – якихось 50-60 км.

Зазначимо, що у Пскові розташований аеропорт спільного базування, тобто там розміщені як цивільні, так і військові літаки. Відомо, що на аеродромі базується 334 військово-транспортний авіаційний полк 18 дивізії військово-транспортної авіації РФ.

Читайте також:
СБУ атакувала літаки й ППО на Курському аеродромі РФ, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна