Троє солдатів із Рівненщини загинули в бою з російською ДРГ на кордоні в Сумській області

Троє військовослужбовців із Рівненщини загинули від мінометного обстрілу підчас бою з російською ДРГ в прикордонному районі Сумської області.

Про це повідомив мер міста Вараш Олександр Мензул.

“На жаль, знову маємо втрати у нашій громаді. 25 серпня загинули жителі Вараша Ігор Олександрович Касянчик і Олександр Сергійович Марчук та житель села Заболоття Олександр Олександрович Матвійчук”, – написав мер у фейсбуці.

“Військовослужбовці 101-ої окремої бригади територіальної оборони потрапили під мінометний обстріл під час бою із диверсійно-розвідувальною групою окупаційних військ РФ між селами Ходине та Мишутине Шосткинського району Сумської області”, – зазначив Мензул.

Він розповів про загиблих воїнів:

25-річний старший солдат Олександр Матвійчук народився в селі Заболоття. У 2016 році закінчив ПТУ ВП РАЕС за спеціальністю “електромонтер”. Із 2018-го по 2021 рік служив старшим пожежним команди на артилерійській базі боєприпасів. Упродовж 2019-2020 років брав участь в АТО/ООС. 26 лютого 2022 року Олександра мобілізовано для захисту України, зараховано до складу 104-ї окремої бригади ТрО. У 101-й ОБрТрО служив на посаді гранатометника у стрілецькій роті. У цій же бригаді служить батько Олександра, а його брат зараз несе службу у в/ч 3045 (підрозділ у складі Національної гвардії України, що забезпечує охорону Рівненської атомної електростанції).

32-річний старший солдат Олександр Марчук народився у Вараші. Навчався у Рівненському ВПУ-1 на оператора комп’ютерної техніки. У 2015-2016 роках Олександра було мобілізовано до війська, він брав участь в АТО у складі 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи. У 2018 році пів року служив за контрактом помічником гранатометника у 14-й окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого. 27 лютого 2022 року був мобілізований для захисту України спочатку кулеметником до 104-ї окремої бригади ТрО. Воював у Бахмуті. У 101-й ОБрТрО служив на посаді старшого стрільця-оператора у стрілецькій роті.

29-річний солдат Ігор Касянчик народився у Вараші. У 2017 році закінчив НТУ “Київський політехнічний інститут” імені Ігоря Сікорського, у якому навчався на інженера-електромеханіка. Із першого дня повномаштабного вторгнення РФ, за особистим покликом, Ігор став на захист України. Спочатку служив стрільцем у складі 104-ї окремої бригади ТрО, а з червня 2023-го був переведений до 101-ї окремої бригади ТрО, де служив на посаді стрільця-помічника гранатометника у стрілецькій роті. Нещодавно одружений, повний мрій та бажання жити. В Ігоря лишилась молода дружина та батьки.

Читайте також:
40-ва бригада тактичної авіації назвала імена всіх пілотів, загиблих у катастрофі на Житомирщині.
У пам’ять про них спалили піаніно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.