ЗСУ перебувають на відстані удару по наступному ряду російських укріплень у Запорізькій області, – ISW

Аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що українські сили перебувають на відстані удару по наступному ряду російських укріплень у Запорізькій області.

Про це йдеться в огляді ISW за 26 серпня.

За цими висновками, українські сили досягли подальших тактично значущих успіхів на заході Запорізької області. Кілька українських і російських джерел повідомили, що українські сили просуваються через, як припускають українські та американські джерела, найскладнішу серію підготовлених російських укріплень.

Як зазначається у звіті, українські війська зараз перебувають на відстані наступного удару по серії підготовлених російських оборонних позицій, які можуть бути слабшими, ніж попередні, але все одно становлять значний виклик.

Ряд оборонних позицій, через який зараз просуваються українські війська, складається зі щільних мінних полів і укріплень, на які російські війська витратили значну кількість живої сили, матеріальних засобів та зусиль.

Ці російські оборонні позиції, які знаходяться на шляху ЗСУ, швидше за все, складаються з відносно більш щільного масиву протитанкових ровів, протитанкових загороджень типу “зубів дракона” і додаткових мінних полів, за якими розташовані російські вогневі позиції, як і на першій лінії оборони окупантів.

Кожна з цих російських “ліній” є багатошаровими оборонними позиціями із власними передовими й тиловими районами. Важливо розрізняти тилові райони окремих російських оборонних позицій та російської оборони на півдні України в цілому.

“…Російські підготовлені позиції не є однорідними по всьому фронту на півдні України і не повністю укомплектовані особовим складом. Існують додаткові серії підготовлених російських оборонних позицій на південь від нинішнього українського наступу, хоча російські війська зможуть повною мірою використовувати ці позиції лише за наявності особового складу і техніки для їхнього об’єднання в цілісну оборонну операцію”, – пишуть оглядачі з ISW.

Із посиланням на джерела вказано, що російські війська передислокували сили відносно елітного формування з району Кремінної в Луганській області до району Роботиного на заході Запорізької області.

Російські нерегулярні формування продовжують погрожувати виходом із бойових дій в односторонньому порядку, незважаючи на нещодавні зусилля військового командування РФ, спрямовані на придушення непокори.

Читайте також:
Залужний на кордоні обговорив зміну стратегії ЗСУ в наступі з генералами НАТО, – The Guardian

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна