В авіакатастрофі під час навчань в Австралії загинуло троє морпіхів США

В авіакатастрофі військового конвертоплана Boeing MV-22B Osprey над австралійськими островами Тіві загинуло троє морських піхотинців США і ще п’ятеро дістали тяжкі поранення.

Про це в неділю, 27 серпня, повідомляє BBC.

Загалом на борту конвертоплана, який розбився, перебувало 23 людини. Катастрофа, причини якої наразі з’ясовують, сталася вранці на острові Мелвілл, за 60 км на північ від Дарвіна. Поранених евакуювали гелікоптером до лікарні цього міста.

Морські піхотинці США беруть участь у міжнародних навчаннях Predators Run 2023 за участю військовослужбовців із Філіппін, Індонезії, Східного Тимору. Загалом у навчаннях задіяно близько 2500 учасників.

Інцидент із конвертопланом став уже другою авіакатастрофою під час навчань на півночі Австралії менш ніж за місяць. 29 липня четверо австралійських військових загинули в катастрофі гелікоптера 45 MRH-90 Taipan, який розбився біля узбережжя Квінсленда під час участі в Talisman Sabre – найбільших двосторонніх військових навчаннях між Австралією та США.

Osprey — це гібрид, який поєднує в собі характеристики гелікоптера та турбогвинтового літака. Він злітає за принципом вертольота, але може летіти набагато швидше, ніж звичайний гелікоптер. Водночас пілоти цієї машини мають володіти навичками пілотування водночас і гелікоптера, й літака.

Катастрофи Osprey – не рідкість. Лише впродовж 2022 року їх сталося щонайменше дві: в одній під час тренувального польоту поблизу міста Глейміс в американському штаті Каліфорнія загинуло п’ятеро, а в іншій, що сталася в Норвегії, – четверо морських піхотинців.

Читайте також:
Повітряні сили підтвердили загибель трьох пілотів в авіакатастрофі на Житомирщині. ДБР розслідує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.