У складі ВМСУ вперше в історії сформована окрема бригада під морські дрони-камікадзе

У складі Військово-морських сил ЗСУ вперше в історії сформована окрема бригада під морські дрони-камікадзе. Це – 385-та окрема бригада морських безпілотних комплексів спеціального призначення.

Про це пише головний редактор порталу BlackSeaNews Андрій Клименко та видання “Defense Express”.

Так, президент України 24 серпня 2023 року з нагоди 32-го Дня Незалежності України вручав відзнаки військовим частинам та бойові прапори. Серед згаданих військових частин в цьому переліку згадується зокрема 385-та окрема бригада морських безпілотних комплексів спеціального призначення Військово-Морських сил ЗСУ.

“З чого випливає, що в складі ВМС України вперше в історії (не тільки українській) сформована окрема бригаду морських дронів”, – наголошує Клименко.

Журналісти “Defense Express” підкреслюють, що сам факт створення окремої бригади спецпризначення з катерами-камікадзе в складі ВМСУ непрямо підтверджує слова очільника ГУР МОУ Кирила Буданова про те, що уже налагоджено “нормальне серійне виробництво” такого виду зброї, і що тут вже не йдеться про “напівкустарне” виробництво “у гаражах”.

Тим більш в умовах, що коли 30% морських дронів уражають призначені цілі, але інші 60-70% знищуються окупантами, то сам факт переходу на серійне виробництво в принципі є необхідною запорукою для продовження атак на Чорноморський флот РФ з використанням катерів-камікадзе.

“Факт створення бригади спецпризначення з морськими дронами саме в складі ВМСУ також демонструє, що кожна атака з використанням цього виду зброї насправді є результатом координованих зусиль одразу кількох складових Сил оборони України, тобто національного флоту та спеціальних служб”, – резюмували в Defense Express.

Читайте також:
385-та окрема бригада морських дронів спецпризначення ВМСУ отримала бойовий прапор. Хто ще нагороджений

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна