Візит Путіна в гості до Ердогана відкладається

Очікуваний візит президента Росії Володимира Путіна до Анкари відкладається до вересня, судячи з заяви президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

Про це 21 серпня пише “Європейська правда” з посиланням на турецьке урядове інформагентство Anadolu.

Ердоган, повертаючись з Угорщини, сказав представникам ЗМІ, що за нагоди розраховує зустрітися з Путіним у вересні та поговорити, серед іншого, про майбутнє Чорноморської зернової ініціативи.

“У вересні відбудеться зустріч G20 в Індії та засідання Генеральної асамблеї ООН у США. Якщо з таким щільним графіком вийде знайти можливість, ми з Путіним зустрінемося особисто”, – сказав турецький лідер.

Ердоган не уточнив потенційне місце зустрічі.

При цьому міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан невдовзі може вирушити з візитом до Росії.

Попередньо, візит Путіна до Анкари очікували в другій половині серпня, а в середині місяця неофіційно ширилися чутки, що він може відбутися “найближчими днями”. Згодом з’явилися повідомлення, що Ердоган може зустрітись із представником Путіна – президентом Татарстану Русланом Мінніхановим – нібито для узгодження домовленості з Москвою про транзит російського зерна в обмін на повернення Росії до “зернової угоди”.

Читайте також:
Туреччина працює над відновленням “зернової угоди”, переговори можуть пройти у Стамбулі, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна