Атаки українських дронів та ракет по території Росії мають стратегічне значення, – британська розвідка

Розвідувальна спільнота міністерства оборони Великої Британії робить висновок, що останніми місяцями почастішали атаки українських дронів та ракет по території Росії, які є стратегічно важливими для України на війні.

Про це йдеться у зведенні у твіттері британського МО 20 серпня.

“Керівництво Повітряно-космічних сил (ПКС) РФ, швидше за все, перебуває під сильним тиском з метою покращення протиповітряної оборони над західною частиною Росії. В останні місяці спектр загроз, які проникають на територію РФ, значно розширився. Удари вглиб Росії є стратегічно важливими, адже президент Путін майже напевно влаштував повномасштабне вторгнення в Україну, маючи на увазі, що це матиме незначний вплив на самих росіян”, – пишуть аналітики.

“Безпілотні літальні апарати регулярно завдають ударів по Москві. Крім того, почастішали повідомлення про ракетні удари по Росії зенітно-ракетних комплексів С-200”, – констатує британська розвідка.

У міноборони Британії уточнюють, що ЗРК С-200 – “ця зброя радянських часів вагою 7,5 тонн і довжиною 11 метрів – знята з озброєння ППО України”, однак “зараз вона, очевидно, використовується як наземна балістична ракета”.

Відомство також припускає, що тиск, ймовірно, буде особливо сильним на начальника штабу ПКС генерал-полковника Віктора Афзалова, тоді як командувач ПКС генерал Сергій Суровікін, як і раніше, відсутній, адже є підозра, що його затримали у зв’язку з заколотом “групи Вагнера” в червні 2023 року.

Нагадаємо, в ніч на 20 серпня ударні дрони атакували Курську і Ростовську області РФ.

Читайте також:
Росіяни заявили про збиття української ракети С-200 над Кримом

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна