На півдні ЗСУ знищили десять човнів російських диверсантів

Сил оборони Півдня протягом минулої доби знищили 10 човнів, які використовували російські диверсійно-розвідувальні групи на Дніпрі, а також 40 окупантів, гармату та 5 одиниць техніки.

Про це повідомила начальник об’єднаного координаційного пресцентру ОК “Південь” Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає 19 серпня “Укрінформ”.

“…За минулу добу знищено аж 10 ворожих човнів. Це намагання [російських військових] маневрувати між островами. Вони (човни) майже всі цивільні, переобладнані під диверсійно-розвідувальні групи”, – сказала Гуменюк.

Цими човнами окупанти підвозили боєприпаси, маневрували між островами, використовували для розвідки тощо.

“40 окупантів пішли за курсом “русского воєнного корабля”, одна великокаліберна гармата та 5 одиниць автобронетанкової техніки”, – додала Гуменюк.

За словами речниці, у південних регіонах поки що дуже помітної зміни лінії фронту немає, оскільки Сили оборони мають передусім забезпечувати безпеку захисникам, які будуть маневрувати лівим берегом.

“Тому поки контрбатарейна боротьба, для того, щоб вичистити всі запаси ось таких човнів маневрових, які ще можуть завдавати шкоди нашим підрозділам. Тому спочатку нищимо їх, а потім ідемо самі”, – сказала Гуменюк.

“На тлі того, що не вистачає їм снарядів та є проблеми з логістикою, вони намагаються тиснути на мирне населення. За минулу бойову добу 10 населених пунктів у нашій зоні відповідальності були під обстрілами, деякі – неодноразово. П’ятеро осіб поранено, одна цивільна особа загинула. Більш як 30 приватних будинків та багатоквартирних пошкоджено або зруйновано вщент. Тобто досить потужно та прицільно ворог б’є по житлових кварталах. Це основному правобережна Херсонщина, а також Очаківський напрямок”, – наголосила речниця ОК “Південь”.

Читайте також:
73-й центр ССО за допомогою FPV-дрона на півдні знищив ворожий катер разом із росіянами. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.