У Миколаєві дві посадовиці чекали Росію – прийшла СБУ

Співробітники Служби безпеки затримали в Миколаєві двох посадовиць обленерго, які досі чекали на окупацію регіону та заперечували існування України.

Про це повідомила пресслужба СБУ в середу, 16 серпня.

Йдеться про очільницю одного з підрозділів «Миколаївобленерго» та її заступницю. У розмовах зі своїми колегами та підлеглими вони заперечували існування України як держави.

“Посадовиці висловлювали свої сподівання на захоплення всієї території України, а також виправдовували ракетні удари по Одесі та закликали до масового вбивства українців, які чинять супротив російським військам. Крім того, жінки висловлювали сподівання на швидку окупацію Києва, сходу України та Миколаївщини, і навіть робили власні прогнози щодо «термінів» захоплення українських територій”, – йдеться в повідомленні.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили обом посадовицям про підозру за двома статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України); ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України).

Жінкам загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна. Незабаром суд обере їм запобіжні заходи, прокурори клопотатимуть про тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Читайте також:
Мешканка Одеси коригувала повітряні удари росіян по місту – прийшла СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна