Кримський міст у липні 2023-го пошкодили “Морські малюки”, бойова частина – 850 кг, – Малюк

Морські надводні дрони, які успішно атакували Кримський міст, а також російський десантний корабель “Оленегорський горняк” і танкер “Сиг”, є власною технічною розробкою СБУ.
Саме Служба безпеки була автором відповідних оперативних задумів та подальшої їх успішної реалізації разом із Військово-морськими силами ЗСУ.

Про це заявив голова Служби безпеки України Василь Малюк у ексклюзивному коментарі CNN.

Голова СБУ додав, що морські дрони, які пошкодили Кримський міст у липні 2023 року, за ініціативою особового складу були названі «SeaBaby», тобто «Морський малюк». Вони обладнані бойовою частиною 850 кг.

Для враження десантного корабля “Оленегорський горняк” і танкера “Сиг” було використано два окремі надводні дрони, в кожному з яких було по 450 кілограмів бойової частини.

Василь Малюк закцентував на тому, що всі вражені спецслужбою цілі є цілком законними відповідно до українського законодавства і норм міжнародного права.
Також він зазначив, що західні партнери не беруть участі в проведенні даних спецоперацій, але активно переймають унікальний досвід СБУ.

Читайте також:
Кримський міст, “Оленегорський горняк” і танкер “Сиг” уразили морські дрони, які розробила СБУ, – Малюк

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.