У Фірташа арештували активи на понад 7 млрд грн. А ще троє голів його облгазів отримали підозру

Правоохоронці арештували активи проросійського бізнесмена та олігарха Дмитра Фірташа на суму 7,4 мільярдів гривень. А також повідомили про підозру ще трьом керівникам облгазів підконтрольної йому групи РГК.

Про це повідомили пресслужби БЕБ і СБУ 15 серпня.

Ідеться про очільників акціонерних товариств “Волиньгаз”, “Криворіжгаз” та “Чернігівгаз”, які причетні до розкрадання блакитного палива із газотранспортної системи України.

Підтверджена сума збитків, яка завдана в результаті діяльності голів правління:

  • АТ “Криворіжгаз” — понад 202 млн грн.;
  • АТ “Волиньгаз” – понад 130 млн грн.;
  • АТ “Чернігівгаз” – майже 220 млн грн.

За даними детективів, фактичний керівник групи компаній РГК Дмитро Фірташ організував схему несанкціонованого відбору газу з газотранспортної системи України, в якій були задіяні службові особи підконтрольних підприємств.

“Для покриття витрат компанії, за несанкціоновано відібраний газ у «Оператора ГТС України», облгази перераховували кошти на підконтрольне підсанкційному олігарху підприємство в значно більшому обсязі, ніж було поставлено газу”, – розповіли в Бюро.

Таким чином посадовці облгазів розікрали державні кошти в особливо великих розмірах, які у подальшому виводилися на підконтрольні компанії та привласнювались.

Нині у справі щодо розкрадання газу з української газотранспортної системи (ГТС) облгазами РГК повідомлення про підозру отримали вже 15 осіб. Зокрема –самому Фірташу, 11 керівникам облгазів та двом керівникам РГК, а також директору товариства. Під вартою знаходяться 6 очільників облгазів. Фігурантам загрожує до 12 років ув’язнення.

Читайте також:
Фірташ намагається отримати дипломатичний імунітет під прикриттям Білорусі, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.