Ракетна атака РФ по Україні: збито 1 “Кинджал” із 4. Ціллю “кинджалів” були молоді льотчики

Вранці п’ятниці, 11 серпня, Росія запустила по Україні чотири аеробалістичні ракети “Кинджал”: одну з них вдалося збити, решта три прилетіли на Івано-Франківщину, де внаслідок цієї атаки загинула дитина.

Про це повідомляє Командування Повітряних сил.

“Сьогодні близько 10:00 противник здійснив пуски 4 аеробалістичних ракет Х-47 “Кинджал” із чотирьох літаків МіГ-31К. Пуски здійснювалися з повітряного простору Тульської та Липецької областей РФ”, – зазначається в повідомленні.

Як повідомили в КПС, ракети заходили в повітряний простір України з північного напрямку, прямуючи на південний захід у район аеродрому Коломия Івано-Франківської області.

“Одну ракету Х-47 вдалося знищити в межах Київської області. Решта вдарили неподалік аеродрому. Уражено об’єкти цивільної інфраструктури, є влучання однієї з ракет у житловий сектор”, – зазначили в Повітряних силах.

Як повідомив в ефірі національного телемарафону речник Повітряних сил Юрій Ігнат, ціллю цієї атаки були наші військові аеродроми, де тренуються молоді пілоти – зокрема, на Івано-Франківщині.

Усі чотири ракети, включно з тією, яку завдяки наявності сучасних засобів ППО вдалося збити на Київщині, прямували на Івано-Франківщину, уточнив Ігнат.

Як писала “Новинарня“, раніше офіс Генпрокурора повідомив, що одна із запущених Росією 11 серпня ракет влучила по території приватного будинку в Коломийському районі, де проживала сім’я з трьома дітьми. Внаслідок обстрілу загинув 8-річний хлопчик. Вибуховою хвилею та уламками частково зруйновано господарську споруду.

Читайте також:
РФ завдала удару по Прикарпаттю: загинув восьмирічний хлопчик

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна